8380 Hévíz, Honvéd u. 7.  |  Tel.:+36 83 340-450,  +36 83 540-139  |  Fax: +36 83 340-450, +36 83 540-139  |  sales@agneshotel.hu 

Tapolcai tavasbarlang

Csónakkal a föld alatt.

A Magyarországon egyedülálló barlang nagy részét csónakban ülve járhatjuk végig. A tavasbarlang nem látványos cseppköveiről híres, hanem a rendkívül hangulatos föld alatti csónakázásáról. A 2015 elején átadott új fogadóépületben interaktív kiállításon ismerhetjük meg a barlangok izgalmas világát.

A tavasbarlang látogatása
Tapolca utcái és házai alatt több kilométer hosszúságú barlangrendszer rejtőzik. Ennek egy kis része a látogatható, kiépített tavasbarlang.
Kútásás közben 1903-ban fedezték fel a barlangot, és hazánkban elsőként, villanyvilágítás mellett lehetett megtekinteni 1912-től. 1938-ban tették lehetővé a csónakos felfedezést a barlangban.
A karsztvíz által kialakított barlangrendszer 270 méter hosszú szakasza járható be szárazon és vízen. A bejárati épületből lépcsősoron keresztül érünk le egy tágas terembe, innen még egy-két másik terembe is bekukkanthatunk, néhol már vizet is látunk, de a fő szenzáció a szűk, hangulatosan kivilágított, vízzel borított járatokban való csónakázás. A csónakban ülve magunknak kell eveznünk, ami nem is mindig egyszerű a több helyen nagyon leszűkülő járatokban, sokszor csak kézzel tudjuk magunkat előre lökni.

A barlangban télen-nyáron kb. 18 Celsius fok van, fázósaknak is elég egy könnyű pulóver. Nyáron akár papucsban is mehetünk. A barlangot önállóan felfedezhetjük, amennyiben nincs sor 20 perc alatt végig járható.  Az utóbbi években elvégzett nagyarányú felújítások, korszerűsítésekmég vonzóbbá teszik a tavasbarlang látogatását. Az új fogadóépületben interaktív kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 termen át kalauzolja végig a látogatókat a szakvezető, élvezetes módon fedezhetjük fel a barlangok izgalmas, rejtélyes világát. A gyerekek kúszóbarlangban próbálhatják ki barlangász képességeiket, és a kivetítőkön 3D kisfilmek tájékoztatnak a barlangok kialakulásáról, formáiról, élőlényeiről. A moziteremben egy látványos háromdimenziós film megtekintése teszi fel a koronát az új kiállításra, természetesen 3D-s szemüveget biztosítanak minden látogatónak. A barlangba a kiállítás megtekintése után mehetünk le, összesen 1,5 órát szánjunk a látogatásra.
A barlangi csónakázás végén a kis belső udvaron játszótér és mászófal várja a kicsiket.

értékesítés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
recepció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Befektetés a jövőbe